Sneller groeien door een bedrijfsovername in Duitsland

Fusies en overnames

Fusie of overname in Duitsland?

Met de overname van een bedrijf in Duitsland kunt u de internationalisering van uw onderneming versnellen. U krijgt u snel toegang tot de Duitse markt, krijgt de  beschikking over een bestaand klantenbestand en heeft meteen gekwalificeerd personeel en know-how in huis.

De overname van een Duits bedrijf is een complex traject en vraagt dus om een op maat gesneden aanpak. De voorbereiding en uitvoering van een overnametransactie vereist een geïntegreerde aanpak vanuit het contractenrecht, het vennootschapsrecht, arbeidsrecht, belastingrecht en nog tal van andere rechtsgebieden. Dit geldt met name voor grensoverschrijdende transacties. Daarom zijn kennis en ervaring van uw advocaten op het gebied van cross-border transacties cruciaal voor het succes van de bedrijfsovername. Lutze Rechtsanwälte heeft deze kennis en ervaring in huis.

 

Onze expertise op het gebied van fusies en overnames in Duitsland

De Nederlandstalige advocaten van Lutze Rechtsanwälte adviseren en begeleiden talrijke ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf als ook Duitse en Nederlandse concerns bij de overname van bedrijven in Duitsland. Wij begeleiden u door het gehele traject van planning en uitvoering van de overname:

  • Juridisch due diligence onderzoek
  • Koop en verkoop van ondernemingen
  • Fusies, overnames en splitsingen van ondernemingen
  • Management buy-out
  • Management buy-in
  • Private equity en venture capital transacties

 

Gerelateerde thema’s

Veelgestelde vragen over fusies en overnames in Duitsland