Ook in Duitsland gelden de kleine lettertjes! Heeft u ze goed gelezen?

Contractenrecht

Duits contractenrecht

Zaken doen is contracten afsluiten. Zeker in Duitsland. Uw Duitse zakenpartners stellen het op prijs om van begin af aan duidelijke afspraken op schrift te treffen. Dit is geen teken van wantrouwen. In tegendeel. Door samen tot duidelijke afspraken te komen wil men aan een solide basis voor een duurzaame samenwerking bouwen. U kunt dus het vertrouwen van uw Duitse zakenpartners winnen door een gedegen contract aan te bieden; uiteraard conform het Duits contractenrecht. Hierbij helpen wij u graag.

 

Onze expertise van het Duitse contractenrecht

Het opstellen en beoordelen van contracten tussen Duitse en Nederlandse bedrijven behoort tot onze dagelijkse praktijk. Wij concipiëren en beoordelen onder meer:

  • (internationale) koopovereenkomsten,
  • algemene voorwaarden
  • dealerovereenkomsten
  • handelsagentuurovereenkomsten
  • huurovereenkomsten

 

Juridische geschillen in Duitsland

Internationaal zakendoen is leuk zo lang alles op rolletjes loopt. Maar wat als er verschil van mening ontstaat over de afgesloten overeenkomst? Wanneer u een zakelijk geschil krijgt met een Duitse zakenpartner heeft u niet het voordeel van een thuiswedstrijd. U heeft te maken met een ander rechtssysteem, andere regelgeving, de Duitse taal. Op zo’n moment is het een goede beslissing om een Duitse advocaat (Rechtsanwalt) in de arm te nemen om u te vertegenwoordigen. De advocaten van Lutze Rechtsanwälte kennen het Duitse recht en het rechtssysteem van binnenuit. En zij leggen u de stand van zaken in helder Nederlands uit.

Heeft u een zakelijk geschil in Duitsland, neem dan contact op met een Nederlandstalige advocaat van Lutze Rechtsanwälte.

 

Gerelateerde thema’s

 

Veelgestelde vragen over het Duits contractenrecht