Uw werknemers vormen de ruggengraat van uw onderneming

Arbeidsrecht

Duits arbeidsrecht

Uw werknemers in Duitsland. Zonder hun know-how en inzet kunt u uw doelstellingen in Duitsland niet bereiken. De basis voor het vertrouwen en de loyaliteit van uw werknemers zijn goede arbeidsovereenkomsten. Zowel bij de vormgeving van arbeidsovereenkomsten als ook bij het dagelijks personeelsmanagment moet er rekening worden gehouden met collectieve arbeidsovereenkomsten in Duitsland en met bedrijfsakkoorden. Op basis hiervan vindt vervolgens de inhoudelijke vormgeving van de arbeidsvoorwaarden plaats.

Arbeidsgeschillen in Duitsland

Of u nu werknemer of werkgever bent: Een arbeidsgeschil gaat u niet in de koude kleren zitten. Het is van groot belang arbeidsgeschillen zo snel mogelijk op te lossen. Wij zijn er echter niet enkel om problemen op te lossen maar ook om deze te voorkomen. Daarom geven wij graag in een vroeg stadium een duidelijk juridisch advies.

Ontslag in Duitsland

Het Duitse ontslagrecht is soepeler geregeld dan het Nederlandse. Een ontslagvergunning zoals in Nederland kent het Duitse arbeidsrecht niet. Hierover kunt u meer lezen op onze themapagina “werknemers in Duitsland“.

Bij ontslagzaken is er veel voordeel te halen door het inschakelen van een advocaat. Als werkgever kunt u bij de beëindiging van een arbeidsovereenkomst kleine vormfouten maken die u uiteindelijk duur kunnen komen te staan.

Als werknemer kunt u met de kennis en deskundigheid van een advocaat proberen de maximale ontslagvergoeding te krijgen of er een betere ontslagregeling uit te slepen.

Onze expertise in het Duitse arbeidsrecht

Wij zetten arbeidsovereenkomsten op, beoordelen arbeidsovereenkomsten en behartigen de belangen van zowel werkgevers als werknemers bij arbeidsrechtelijke geschillen.

Wij adviseren internationaal werkzame ondernemingen bij de detachering van werknemers en beschikken over jarenlange ervaring met betrekking tot het Arbeitnehmerentsendegesetz en de Duitse minimumloonwet. Daarnaast verrichten wij de volgende werkzaamheden:

  • Opstellen van bestuurders- en managementovereenkomsten
  • Adviseren en procederen bij arbeidsconflicten
  • Advies bij de beëindiging van arbeidsovereenkomsten
  • Procederen in verband met ontslagbescherming
  • Advisering bij arbeidsrechtelijke reorganisatie
  • Arbeidsrechtelijke due diligence bij ondernemenstransacties en bedrijfsovergang

Gerelateerde thema’s

Veelgestelde vragen over het Duits arbeidsrecht