DSC_5333ALerklaer

Maak kennis met ons tijdens een lezing of een bijeenkomst

Bijeenkomsten

Evenement details:

 • di
  24
  sep
  2019

  Juridische aandachtspunten bij het zakendoen in Duitsland

  15.00 uurLutze Rechtsanwälte, Nassauerallee 112, Kleve

  Duitsland biedt grote kansen voor Nederlandse ondernemers. Duitsland is per slot van rekening een enorme afzetmarkt pal naast de Nederlandse voordeur.

  Toch is het bij het zakendoen in Duitsland van belang dat u als ondernemer op de hoogte bent van de juridische aspecten en, nog belangrijker, de “juridische valkuilen”, die het zakendoen met Duitse consumenten of met Duitse zakenpartners met zich mee kan brengen. U krijgt te maken met Duitse wetten en regels of met de algemene inkoopvoorwaarden van uw Duitse zakenpartner.

  Bij het zakendoen in Duitsland zult u met uw Duitse zakenpartner eerst overeen moeten komen welk recht van toepassing is en welke rechter bevoegd is om in het geval van eventuele geschillen te oordelen. Hanteert u algemene voorwaarden? Dan is er een aantal punten waarop u moet letten, zodat uw algemene voorwaarden ook rechtsgeldig deel uitmaken van de koopovereenkomst.
  Ook moet u als leverancier niet vergeten om met uw klant de nodige zekerheden af te spreken. Denk hierbij vooral aan een eigendomsvoorbehoud. Anders dan in het Nederlandse recht kent het Duitse recht ook een cessie van vorderingen ter zekerheid.

  In Duitsland worden deze afspraken graag schriftelijk vastgelegd. Bij het zakendoen met Duitse handelspartners moeten uw contracten goed in orde zijn. Duitse bedrijven vallen graag terug op contractuele afspraken op het moment dat het niet meer botert.

  Tijdens deze praktijkgerichte bijeenkomst worden de juridische aandachtspunten met betrekking tot het sluiten van contracten met Duitse partijen, het belang van goede algemene voorwaarden, zekerheden en het incasseren van vorderingen op Duitse debiteuren op een begrijpelijke wijze gepresenteerd. Een praktijkgerichte bijeenkomst die u niet mag missen wanneer u in Duitsland zaken doet.

  Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze bijeenkomst. De voertaal tijdens de bijeenkomst is Nederlands. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

  De bijeenkomst "Juridische aandachtspunten bij het zakendoen in Duitsland" vindt plaats op dinsdag 24 september 2019 van 15.00 uur tot circa 17.00 uur. Meld u nu aan.