DSC_5333ALerklaer

Maak kennis met ons tijdens een lezing of een bijeenkomst

Bijeenkomsten

Evenement details:

 • do
  28
  sep
  2017

  Het Duitse arbeidsrecht in de praktijk

  15.00 - 17.00Lutze Rechtsanwälte, Hoffmannallee 55, Kleve

  Wanneer uw Nederlands bedrijf actief is op de Duitse markt kunt u vroeger of later te maken krijgen met Duits personeel en met Duitse arbeidsovereenkomsten. Het is per slot van rekening zinvol om de Duitse markt te bewerken met Duitstalige medewerkers. Vaak krijgen deze medewerkers dan een Duitse arbeidsovereenkomst.

  Het Duitse arbeidsrecht is op een aantal punten anders dan het Nederlandse arbeidsrecht. Al bij het opstarten van een werving- en selectieprocedure krijgt u met deze verschillen te maken. Wanneer u met personeel in Duitsland werkt, is het dan ook zinvol enigszins op de hoogte te zijn van deze verschillen.

  Doel van deze bijeenkomst is de deelnemers vertrouwd te maken met regelingen van het Duitse arbeidsrecht bij het afsluiten en het beëindigen van Duitse arbeidsovereenkomsten. Tijdens deze praktijkgerichte en Nederlandstalige bijeenkomst zullen de advocaten van Lutze Rechtsanwälte een overzicht bieden de bijzonderheden van het Duitse arbeidsrecht in het traject van werving en selectie, bij het afsluiten van een arbeidscontract en bij beëindiging van arbeidsovereenkomsten. Er wordt ingegaan op regelingen omtrent proeftijd, tijdelijke contracten, opzeggingen, salaris, concurrentiebedingen, ontslagbescherming etc.

  De bijeenkomst biedt praktische handvaten en tips voor de alledaagse praktijk voor Nederlandse ondernemers en HR-managers, die te maken hebben of krijgen met Duits personeel. Ook is er voldoende ruimte voor concrete vragen van deelnemers.

  De bijeenkomst "Het Duitse arbeidsrecht in de praktijk" vindt plaats op donderdag 28 september 2017 van 15.00 uur tot circa 17.00 uur en zal worden afgesloten met een borrel. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Meld u nu aan.