DSC_5333ALerklaer

Maak kennis met ons tijdens een lezing of een bijeenkomst

Bijeenkomsten

  • do
    11
    mei
    2017
    - 15.00 - 17.00

    Aan het roer van een Duitse GmbH

    Lutze Rechtsanwälte, Hoffmannallee 55, Kleve

    Duitsland is nog steeds het trekpaard van de Europese economie. Duitse ondernemingen investeren fors en de Duitse consument is in koopstemming. Nederlandse bedrijven willen graag een graantje mee pikken van deze economische groei en zoeken naar een geschikte manier om toegang tot de Duitse markt te vinden. In veel gevallen ligt dan de oprichting van een Duitse GmbH voor de hand. Als Nederlandse ondernemer krijgt u dan te maken met een ander rechtssysteem en een andere cultuur van zakendoen. Het is van belang om op de hoogte te zijn van de verschillen tussen het Nederlandse en het Duitse rechtssysteem. Gebrek aan kennis over deze verschillen vormt niet alleen een belemmering voor het succesvol zakendoen in Duitsland, maar kan zelfs een risico vormen voor uw onderneming of tot bestuurdersaansprakelijkheid leiden. Pas wanneer u goed op de hoogte bent van de verschillen, kunt u zich volledig richten op de kansen die de Duitse markt voor uw onderneming biedt.

    In het kader van deze bijeenkomst zal uiteengezet worden wat er zoals bij komt kijken, wanneer u als Nederlandse ondernemer aan het roer staat van een Duitse GmbH. De volgende aspecten zullen onder meer aan de orde kunnen komen:

    •    Leidraad voor de oprichting van een GmbH
    •    De rechten en plichten van de Geschäftsführer
    •    Bestuurdersaansprakelijkheid; verschillen met de Nederlandse regelgeving.

    Een praktijkgerichte bijeenkomst die u niet mag missen wanneer u in Duitsland zaken doet. Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze bijeenkomst. De voertaal tijdens de bijeenkomst is Nederlands. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

    Meld u nu aan