DSC_5663Fenster

Eerdere bijeenkomsten van Lutze Rechtsanwälte

Archief bijeenkomsten

Andreas Lutze houdt regelmatig lezingen voor ondernemers over juridische aspecten van het zakendoen in Duitsland

Hier vindt u een overzicht van lezingen in het verleden. Wilt u een bijeenkomst organiseren met Andreas Lutze als spreker? Neem dan graag contact met ons op.

 

  • di
    02
    feb
    2016
    - 15.00 - 17.00 uur

    Ronde tafel "Zakendoen in Duitsland - Aan het roer van een Duitse GmbH"

    Lutze Rechtsanwälte, Hoffmannallee 55, Kleve

    Duitsland is nog steeds het trekpaard van de Europese economie. Duitse ondernemingen investeren fors. Veel Nederlandse ondernemers willen graag een graantje mee pikken van deze economische groei en zoeken naar een geschikte manier om toegang tot de Duitse markt te vinden. In veel gevallen ligt dan de oprichting van een Duitse GmbH voor de hand. Wanneer u een Duitse GmbH opricht, krijgt u te maken met een ander rechtssysteem en een andere cultuur van zakendoen. Gebrek aan kennis over deze verschillen vormt niet alleen een belemmering voor het succesvol zakendoen in Duitsland, maar kan zelfs een risico vormen voor uw onderneming of tot bestuurdersaansprakelijkheid leiden. Pas wanneer u goed op de hoogte bent van de verschillen, kunt u zich volledig richten op de kansen die de Duitse markt voor uw onderneming biedt.

    In het kader van deze bijeenkomst zullen onder meer de volgende aspecten aan de orde kunnen komen:
    •    Leidraad voor de oprichting van een GmbH
    •    De rechten en plichten van de Geschäftsführer
    •    Bestuurdersaansprakelijkheid; verschillen met de Nederlandse regelgeving.

    Een praktijkgerichte bijeenkomst die u niet mag missen wanneer u in Duitsland zaken doet. Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze ronde tafel bijeenkomst. De voertaal tijdens de bijeenkomst is Nederlands. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Meld u nu aan!

    Over de ronde tafel „Zakendoen in Duitsland” – schuif aan!

    Doet u zaken in Duitsland, bent u dit van plan of wilt u een Duitse vestiging op richten? Dan krijgt u te maken met het Duitse recht, Duitse belastingen en natuurlijk ook met belangrijke verschillen in de cultuur van zakendoen. Het is zinvol om hierover op tijd zo veel mogelijk informatie te verzamelen, zodat u de juiste stappen kunt nemen en niet in valkuilen trapt. Lutze Rechtsanwälte helpt u hierbij graag verder. Daarom organiseren wij regelmatig bijeenkomsten over het zakendoen in Duitsland.

    Vaak bespeuren wij echter de wens bij deelnemers om niet alleen informatie te verzamelen, maar ook met andere ondernemers in contact te komen en te sparren. Dit kan het beste als je met elkaar rond de tafel zit. Wij nodigen u dan ook uit om aan te schuiven aan de “ronde tafel” op ons kantoor in Kleve. Het aantal deelnemers is beperkt tot acht personen, zodat iedereen zijn vragen kwijt kan. Het gesprek aan de “ronde tafel” gaat elke maand over een ander onderwerp dat voor bedrijven en ondernemers interessant is. Heeft u een thema, waarover u graag eens van gedachten wilt wisselen? Laat het ons weten!

    Tijdens de “ronde tafel” zullen wij  een korte introductie geven over het onderwerp en zo de bal opwerpen. Graag komen wij met u in gesprek, staan ter beschikking voor al uw vragen en brengen wij u in contact met ondernemers. Op deze manier kunt u uw plannen en ideeën tegen het licht houden en ervaringen delen met andere ondernemers.