DSC_5663Fenster

Eerdere bijeenkomsten van Lutze Rechtsanwälte

Archief bijeenkomsten

Andreas Lutze houdt regelmatig lezingen voor ondernemers over juridische aspecten van het zakendoen in Duitsland

Hier vindt u een overzicht van lezingen in het verleden. Wilt u een bijeenkomst organiseren met Andreas Lutze als spreker? Neem dan graag contact met ons op.

 

  • di
    21
    feb
    2017
    - 15:00

    Bouwen in Duitsland

    Lutze Rechtsanwälte, Hoffmannallee 55, Kleve

    Het gaat goed met de Duitse bouwsector en ook 2017 ziet er rooskleurig uit! Dit biedt ook volop kansen voor Nederlandse bouwbedrijven die klussen in Duitsland uit willen voeren. Bij het uitvoeren van bouwopdrachten in Duitsland krijgen Nederlandse bedrijven te maken met een aantal typische bouwgerelateerde regelingen, zoals het “Arbeitnehmer-Entsendegesetz” en de “bouwvoorheffingsregeling”, ook wel bekend als de 15%-regeling. In het van het “Arbeitnehmer-Entsendegesetz” moet u uw werknemers bijvoorbeeld aanmelden bij de Duitse douane. Sinds 1 januari 2017 kan dit ook online.

    Graag nodigen wij u op dinsdag 21 februari 2017 uit voor een bijeenkomst over “Bouwen in Duitsland”. In het kader van deze bijeenkomst zal een reeks praktijkgerichte vragen aan de orde komen:

    1. Moet u een vergunning aanvragen voordat uw bedrijf in Duitsland aan de slag gaat?
    2. Hoe kunt u uw werknemers online aanmelden bij de Duitse douane?
    3. Waar moet u op letten bij het invullen van het meldingsformulier?
    4. Waarop moet u letten m.b.t. de Duitse bouwvoorheffingsregeling?

     

    De bijeenkomst biedt praktische handvaten en tips voor de alledaagse praktijk van Nederlandse bouwbedrijven die bouwopdrachten uit willen voeren in Duitsland.

    De bijeenkomst "Bouwen in Duitsland" vindt plaats op dinsdag 21 februari 2017 van 15.00 uur tot circa 17.00 uur en zal afsluiten met een borrel. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Meld u nu aan.